http://www.myresipi.com/top/detail/11678
Sedapnya ciss kek ni ......, bila nk buat ni ?????? Thanks pada tuan punya resepi ....
Bahan-bahan ( 8-10 orang )
- 250g tepung OPTIMA-jgn guna lain
- 250g/1 ketul cream cheese PHILIDELPHIA
- 250g/1 ketul cheddar KRAFT
- 3 biji telur
- 2 sudu minyak masak-saya guna DAISY
- 1/2 tin susu pekat manis-saya guna GOLD COIN
Cara-cara
- Pukul telur sampai kembang/putih
- masukkan tepung sedikit demi sedikt
- Masukkan minyak masak
- Isikan dalam bekas bakar yang dilapis dengan kertas minyak (kalau ada). Bakar suhu max. (saya guna 250 degree celcius) selama 15-20 minit. Jangan panik kalau oven berasap atau kek hangus bhgn atas. Kikis bhgn yang hangus itu.
- Putar cream cheese PHILIDELPHIA dgn susu sampai sebati. Sapukan atas kek. Untuk lebih sedap, belah kek 2 lapisan dan sapu antara lapisan tadi.
- Sagat cheddar KRAFT (saya guna sagatan sederhana-tidak terlalu halus dan tidak terlampau kasar). dan taburkan atas kek. Untuk lebih umph, sejukkan dalam peti ais selama 10 minit dahulu sebelum di makan.
No comments:
Post a Comment